VAKANTIE IN PORTUGAL

Vakantie in Portugal online hotels boeken tegen de scherpste tarieven en reserveringskosten | POWERED BY BOOKING.COM

vakantieinportugal.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Landeninformatie Portugal

Portugal is het meest westelijke land van continentaal Europa. Het beslaat zo'n 16 procent van het Iberisch Schiereiland, dat verder tot Spanje behoort, Portugals enige buurland. Portugal is een uitgesproken maritiem land, met een lange Atlantische kust.

 

Tot Portugal behoren tevens de eilandengroep de Azoren en het eiland Madeira, met de eilandengroep van de Ilhas Selvagens, alle gelegen in de Atlantische Oceaan. Sinds 1986 behoort het land tot de Europese Unie.

 

De Geschiedenis van Portugal is die van een oud Europees land, waarvan de oorsprong teruggaat tot de vroege middeleeuwen, dat opklom tot een wereldmacht in de tijd van de ontdekkingsreizen met het grote Portugese Rijk. Na het hoogtepunt van zijn wereldmacht in de 15de en 16de eeuw, verloor Portugal veel van haar rijkdom en status met de vernietiging van Lissabon in de aardbeving van 1755, de bezetting door Napoleon, en de onafhankelijkheid van BraziliŽ in 1822. Een revolutie in 1910 schafte de monarchie af, maar na corruptie en grote staatsschuld werd na een militaire coup een dictatuur geÔnstalleerd die zou duren tot 1974, toen een linkse militaire coup democratische hervormingen doorvoerde. Het jaar daarop werden de Afrikaanse koloniŽn onafhankelijk. De nationale jaarlijkse feestdag is 5 oktober ter ere van oprichting van de republiek in 1910. Deze vocht vanaf 1916 mee in de Eerste Wereldoorlog aan de zijde van de Entente. Portugal was neutraal tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

De ligging van Portugal en haar verleden hebben ertoe geleid dat in de Portugese keuken veel vis wordt gebruikt. Er wordt wel eens gezegd dat er voor elke dag van het jaar wel een bacalhau-recept is. Ook varkensvlees is een favoriet ingrediŽnt in de Portugese keuken. Portugezen behoren tot de grootste rijsteters in Europa. Portugal is het enige Europese land waar koriander van oudsher onderdeel is van de keuken.

 

Portugese wijnen zijn erg bekend. Buiten Portugal zijn vooral bekend de port, vinho verde en madeira. De drie belangrijkste wijnregio's zijn D„o, Alentejo en Estremadura. Queijo da Serra, Azeit„o en Serpa zijn populaire kazen.

 

De hoofdstad is Lissabon (Portugees: Lisboa)

 

Andere steden zijn o.a.:

 

Amadora

Braga

Coimbra

Faro

Funchal

Porto

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands